LIVE | FC Eindhoven komt na strafschop weer op gelijke stand tegen NEC: 2-2

NEC wil op bezoek bij FC Eindhoven een punt zetten achter een dramatische eerste seizoenshelft. De Gelderse club, op voorhand titelkandidaat, staat twaalfde in de eerste divisie. Eindhoven staat vijftiende, drie punten achter NEC. De NEC-spelers die over zijn van vorig seizoen bewaren slechte herinneringen aan het Jan Louwers Stadion. 

Onder trainer Pepijn Lijnders verspeelden de Nijmegenaren daar zes duels voor het einde de koppositie in de eerste divisie (3-2). Titelfavoriet NEC slaagde er uiteindelijk niet in te promoveren.

Volledig scherm
Branco van den Boomen (rechts)duelleert met NEC-speler Brahim Darri. Daarachter Joey van den Berg. © ProShots/ Thomas Bakker
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Als profvoetballer was hij onoverwinnelijk, nu strijdt Hent tegen dementie
    PREMIUM

    Als profvoet­bal­ler was hij onoverwin­ne­lijk, nu strijdt Hent tegen dementie

    NIJMEGEN - Mooi beeld. Vader Hent en zoon Freek Kornelis liggen in tegenovergestelde richting languit op het voetbalveld. Ze kijken in het niets omhoog, hun hoofden naast elkaar. Freek die de emotionele woorden spreekt: ,,Als profvoetballer was mijn vader onoverwinnelijk. Hij stopte elke aanvaller en won vele wedstrijden. Tot hij zijn grootste tegenstander tegenkwam: dementie. Deze strijd is helaas nog niet te winnen.”