Marco van Duin (rechts) verlaat met de Poolse centrale verdediger van NEC Wojciech Golla het veld na de kansloze 4-0 nederlaag in de nacompetitie van 2018 tegen FC Emmen.
Volledig scherm
Marco van Duin (rechts) verlaat met de Poolse centrale verdediger van NEC Wojciech Golla het veld na de kansloze 4-0 nederlaag in de nacompetitie van 2018 tegen FC Emmen. © ANP

Marco van Duin in beeld als nieuwe keeperstrainer NEC

NIJMEGEN Marco van Duin (33) is de belangrijkste kandidaat om Gábor Babos (45) op te volgen als keeperstrainer bij NEC. Van Duin stond dit seizoen nog onder contract als derde keeper bij FC Groningen en is transfervrij. 

De sluitpost is geen onbekende in De Goffert. In het seizoen 2011-2012 en tussen 2015 en 2019 stond hij vijftien wedstrijden onder de lat bij NEC. Van Duin woont in Lent (aan de overkant van de Waal) en liet drie maanden geleden in deze krant nog weten dat hij ‘op een kruispunt van wegen stond’. De geboren Noord-Hollander stond in het verleden ook onder contract bij Ajax, Haarlem, Volendam, Almere City en Sparta. In bijna veertien jaar speelde hij 104 wedstrijden al prof in Nederland.