Volledig scherm
Michel Breuer (links) in duel met Klas-Jan Huntelaar. Foto: Marcel Antonisse/ANP

Michel Breuer kiest voor NEC

NIJMEGEN - Met het aantrekken van Michel Breuer heeft NEC de defensie op orde. De 32-jarige verdediger komt transfervrij over van Heerenveen, waar hij de laatste acht seizoenen onder contract stond.

Breuer kan centraal achterin en als rechtsback uit de voeten. Voor de laatste positie was de clubleiding nadrukkelijk op zoek naar versterking. Na het vertrek van de Hongaar Zoltan Szelesi (momenteel zonder club, maar te duur voor NEC) was Nathaniel Will de enige echte vleugelverdediger aan die kant.

De afgelopen week leek het er even op dat Breuer, die van 1998 tot 2004 ook nog het shirt van Excelsior droeg, zijn carrière zou vervolgen bij NAC Breda. Maar op twitter noemde Breuer vrijdag het aanbod van de Brabanders 'belachelijk'.

Vorige maand sprak de kersverse aanwinst van NEC nog met een delegatie van MSK Zilina. Tot een overeenkomst met de regerend landskampioen van Slowakije kwam het echter niet.

Breuer en NEC gaan een overeenkomst aan voor een periode van twee jaar.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.