Volledig scherm
Ole Romeny scoort voor NEC. © BSR Agency

NEC aan kop in tweede periode na riante zege op TOP Oss

NIJMEGEN - NEC heeft de smaak te pakken. Ook bij mindere fases in een wedstrijd is de ploeg van François Gesthuizen, Rogier Meijer en Adrie Bogers in staat om met een goed resultaat na negentig minuten de kleedkamer op te zoeken. Vrijdagavond zakte NEC soms ver weg, maar versloeg de Nijmeegse eerstedivisionist TOP Oss wel met 3-0.

Beste man bij de thuisclub was Ole Romeny. De flankspeler had na vijftien (!) seconden de wedstrijd al kunnen openbreken, maar stuitte op doelman Damien Perquis. Twaalf minuten later was het wel raak. Romeny werd op mat bediend door de opgekomen rechtsback Bart van Rooij en schoof de bal langs Perquis in de verre hoek.

NEC kreeg kansen via Flemming en Van Landschoot, zag Romeny op slag van rust nog de paal raken, maar zakte gaandeweg het duel steeds verder weg. TOP Oss rook kansen om de wedstrijd om te draaien, maar werd diep in de tweede helft verrast door een subliem hakje van Romeny en de pijlsnelle Musaba die alleen voor Perquis geen fout maakte en de wedstrijd op slot gooide. 

Vlak voor tijd werd een inzet van Musaba nog van de lijn gehaald, maar bepaalde Zian Flemming in de rebound de eindstand op 3-0.

Het was genoeg voor NEC om de koppositie in de tweede periode te pakken.