Volledig scherm
NEC-aanvoerder Rens van Eijden (rechts) in duel met Roland Bergkamp van RKC. © Pro Shots / Remko Kool

NEC-aanvoerder Rens van Eijden: ‘Dit is beschamend’

NIJMEGEN - NEC-speler Rens van Eijden heeft vrijdag in de catacomben van het Mandemakers Stadion moeite om de 1-0 nederlaag tegen RKC onder woorden te brengen. ,,Dit is gewoon beschamend’’, concludeert de aanvoerder.

Van Eijden over de vijfde nederlaag in acht duels: ,,We startten zwak en dat was niet voor het eerst. Ik weet niet hoe dat komt. We geven een klote doelpunt weg. RKC speelde zo vrij. En wij laten dat gebeuren. Het was gewoon niet goed genoeg.’’

Voor Van Eijden is het gissen naar de oorzaken van het nieuwe echec. ,,We zitten in moeilijk weer en moeten er met zijn allen uit zien te komen. We hebben een aantal keer rond de tafel gezeten en dachten de lijn van Sparta (1-1, JvG) door te kunnen trekken. En dan leg je zo’n wedstrijd op de mat. We moeten de zaak bij elkaar houden en doorgaan. Dat is de enige optie die er is.’’

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Samenwerking met NEC moet Heesche voetballers vooruit helpen: ‘Maximale uit talent halen’
    PREMIUM

    Samenwer­king met NEC moet Heesche voetbal­lers vooruit helpen: ‘Maximale uit talent halen’

    HEESCH - Nee, HVCH verwacht niet dat elk jeugdteam binnen een paar jaar twee klassen hoger speelt. Toch moet de samenwerking met NEC de vereniging uit Heesch vooruit helpen. Onlangs tekende HVCH en de profclub uit Nijmegen een overeenkomst die ze voor minimaal drie jaar aan elkaar verbindt. ,,We willen onze jeugd beter opleiden. Daar is structuur voor nodig", zegt Joris Priem, bestuurslid voetbalzaken van HVCH.