Volledig scherm
NEC-aanvoerder Rens van Eijden in actie tegen SC Cambuur. © Henk Jan Dijks/Pro Shots

NEC-aanvoerder Rens van Eijden mist duel met Helmond Sport

NIJMEGEN - NEC-trainer Jack de Gier kan vrijdagavond tegen Helmond Sport geen beroep doen op aanvoerder Rens van Eijden. De verdediger verliet donderdag vroegtijdig de training vanwege een blessure.

De ernst van de blessure aan de linkerknie van Van Eijden is nog niet duidelijk. Josef Kvida vervangt Van Eijden in de verdediging. De aanvoerdersband gaat naar Joey van den Berg.

De Gier kan tegen de nummer 16 van de eerste divisie wel een beroep doen op Jonathan Okita. De aanvaller is voldoende hersteld van een hersenschudding die hij vorige week vrijdag opliep in de wedstrijd tegen Jong PSV (4-4). Ook de Belgische aanwinst Mike Trésor Ndayishimiye is speelgerechtigd en zit bij de selectie.

Naast Van Eijden mist De Gier ook Lance Duijvestijn en de langdurig geblesseerde Randy Wolters. Duijvestijn liep afgelopen zaterdag een hamstringblessure op tijdens de training. NEC staat 4e, twee punten achter koploper SC Cambuur.

Vermoedelijke opstelling: Alblas; Lartey Sanniez, Bossaerts, Kvida, Labylle; Overtoom, Achahbar, Van den Berg; Okita, Braken, Darri.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.