Francois Gesthuizen.
Volledig scherm
Francois Gesthuizen. © BSR Agency

NEC begint tegen Jong FC Utrecht aan lastige serie

NIJMEGEN - Hij noemt het glimlachend ‘scorebord journalistiek’, maar ook François Gesthuizen kan er niet omheen dat de uitslagen van afgelopen vrijdag de druk voor NEC hebben opgevoerd. Omdat Telstar (1-0 tegen Jong PSV), Excelsior (3-0 tegen MVV) en Almere City (2-1 tegen FC Den Bosch) hun wedstrijden wonnen, staat de Nijmeegse eerstedivisionist tiende. Dat is niet genoeg voor een plaats in de play-offs. 

,,Maar we hebben een wedstrijd minder gespeeld’’, doelt de trainer op het duel dat NEC vanavond speelt tegen Jong FC Utrecht. Om enigszins in de buurt van concurrenten als Excelsior, NAC Breda en Go Ahead Eagles te blijven, is een overwinning op de beloften uit de Domstad bittere noodzaak. Helemaal als je bedenkt dat hierna het tweeluik met FC Volendam (vrijdag thuis) en De Graafschap (zondag 22 maart uit) op de rol staat. ,,Een lastige serie’’, vindt Gesthuizen. ,,Jong FC Utrecht onderschatten we niet. Dat is een prima team. Toen wij bovenaan stonden in de tweede periode hielden zij ons in De Goffert op 0-0 en vorige week wonnen ze nog van Volendam.’’ 

Bij NEC speelt Frank Sturing op de plek van de geschorste centrale verdediger Josef Kvida. Mart Dijkstra keert terug op het middenveld na een wedstrijd schorsing. 

Vermoedelijke opstelling NEC: Branderhorst; Van Rooij, Van Eijden, Sturing, Kuipers; Dijkstra, Proper, Van Landschoot; Okita, Flemming, Sellouf. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.