Volledig scherm
NEC’er Ole Romeny daagt jong AZ speler Viktor Karl Einarsson uit. © Marcel Bonte/Pro Shots

NEC beloont talent Romeny met nieuw contract

NIJMEGEN - Ole Romeny is door NEC beloond met een nieuw contract. De 18-jarige beloftevolle Nijmeegse aanvaller ligt nu vast tot de zomer van 2022 bij de eerstedivisionist uit zijn stad.

Met de nieuwe verbintenis laat NEC zijn vertrouwen blijken in Romeny, die zich de afgelopen periode stormachtig heeft ontwikkeld. Het is nog geen vijf maanden geleden dat de vleugelspits zijn eerste (driejarige) profcontract tekende in De Goffert. Toen had Romeny net zijn debuut gemaakt, nu geldt hij als de troonopvolger van Arnaut Groeneveld, die onlangs voor miljoenen naar Club Brugge verkaste.

Frivool

De frivole flankaanvaller, zeven jaar geleden overgenomen van DVOL uit Lent en in het najaar van 2017 nog actief in het hoogste jeugdteam van de voetbalacademie van NEC/FC Oss (de Onder-19), sloot tijdens het wintertrainingskamp in Spanje aan bij de Gelderse hoofdmacht. Hij kwam in het afgelopen seizoen tot zes officiële duels (één doelpunt, twee assists).

Technisch directeur Remco Oversier is blij met het langere verblijf van Romeny. ,,Bij zijn nieuwe status hoort ook een nieuw contract en daarom hebben we nu al besloten om het contract van Ole open te breken”, reageert hij.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.