Volledig scherm
Stefan Mauk namens Melbourne City in achtervolging op Brama van Central Coast Mariners. © Getty Images

NEC bevestigt transfer Mauk naar Brisbane

NIJMEGEN - Stefan Mauk verkast van NEC naar Brisbane Roar. Dat heeft de Nijmeegse voetbalclub maandag bevestigd. De hoogte van de transfersom heeft NEC niet bekend gemaakt.

Vorige week bereikte NEC al een mondeling akkoord over de overgang van de 22-jarige Australiër. Inmiddels heeft Mauk een vierjarig contract getekend bij Brisbane, de nummer zes van de Australische A-League. De Gelderse eerstedivisionist heeft naast een vast bedrag ook een bonusconstructie en doorverkooppercentage bedongen.

Mauk keert bij Brisbane terug in eigen land. De aanvallende middenvelder stond sinds de zomer van 2016 onder contract in De Goffert, maar speelde slechts drie duels voor NEC. Mauk werd afgelopen seizoen verhuurd aan Melbourne City.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Als profvoetballer was hij onoverwinnelijk, nu strijdt Hent tegen dementie
    PREMIUM

    Als profvoet­bal­ler was hij onoverwin­ne­lijk, nu strijdt Hent tegen dementie

    NIJMEGEN - Mooi beeld. Vader Hent en zoon Freek Kornelis liggen in tegenovergestelde richting languit op het voetbalveld. Ze kijken in het niets omhoog, hun hoofden naast elkaar. Freek die de emotionele woorden spreekt: ,,Als profvoetballer was mijn vader onoverwinnelijk. Hij stopte elke aanvaller en won vele wedstrijden. Tot hij zijn grootste tegenstander tegenkwam: dementie. Deze strijd is helaas nog niet te winnen.”