Volledig scherm
Groeneveld nog in actie voor NEC tegen VVV Venlo. © David van Haren

NEC casht met transfer Groeneveld

NIJMEGEN - De overstap van Arnaut Groeneveld van Club Brugge naar Bournemouth legt NEC geen windeieren. De Nijmeegse eerstedivisionist houdt ongeveer 1,8 miljoen euro over aan de transfer van de vleugelspits.

NEC bedong vorig jaar bij de verkoop van Groeneveld aan Club Brugge naast een transfersom van circa 1,5 miljoen euro ook een doorverkooppercentage, naar verluidt 10 procent. Bournemouth legt nu tussen de 15 en 18 miljoen op tafel voor de 22-jarige international van Oranje.

Naast de doorverkoopbonus van 1,8 miljoen euro ontvangt NEC ook een percentage van de solidariteitsvergoeding van 5 procent. Hiervan gaat het grootste deel naar PSV waar Groeneveld lange tijd in de jeugd speelde.

NEC, dat zelf niet wil ingaan op specifieke bedragen, kan het geld goed gebruiken. De club moet snijden in de begroting na de misgelopen promotie naar de eredivisie van afgelopen seizoen. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.