Volledig scherm
NEC tegen Go Ahead. © BSR Agency

NEC-coach Gesthuizen trots op karakterploeg

NIJMEGEN - François Gesthuizen was vrijdagavond na de 3-3 van zijn NEC tegen Go Ahead Eagles een trotse coach. ,,Vorig jaar hoorde ik weleens de kritiek dat NEC’ers niet hard werkten, daar kunnen ze niet meer mee aankomen”, sprak hij nadat zijn ploeg zich terug had geknokt van een 3-1 achterstand.

Voor de vierde keer deze eerste divisie zette NEC een achterstand om in een gelijkspel. ,,Ik heb de jongens in de kleedkamer een compliment gemaakt voor de veerkracht die we hebben getoond. Die gasten gaan tot en met de laatste minuut. Niemand zet een stapje minder voor de ander. Dat is geweldig. De power en energie moeten we nu nog de hele wedstrijd laten zien.”

Te veel doelpunten tegen

Ontevreden was Gesthuizen namelijk over het eerste deel van het duel. ,,We krijgen te veel doelpunten tegen tot nu toe. Gemiddeld twee per wedstrijd. Dat mag niet. Zeker niet als je als ploeg de controle hebt zoals bij dit duel. Ik vind ook dat er maar een ploeg recht had op de overwinning: NEC.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. NEC wordt winnende goal door de neus geboord

    NEC wordt winnende goal door de neus geboord

    NIJMEGEN - NEC werd vrijdagavond bestolen tegen MVV. In Maastricht hielden de Limburgers de Nijmeegse eerstedivisionist op 0-0, maar dan alleen omdat een glaszuiver doelpunt van Zian Flemming door Edwin de Graaf werd genegeerd. Flemming schoot vier minuten voor tijd tegen de onderkant van de lat, waarna de bal vanachter de doellijn terug het veld in stuiterde. ‘Geen goal’ gaf de scheidsrechter zwaaiend aan. De beelden bewezen later het ongelijk van De Graaf.