Volledig scherm
De gebleseerde Norbert Alblas (midden) laat zich vervangen door Marco van Duin tijdens de wedstrijd van NEC tegen Go Ahead Eagles. © Proshots/Erik Pasman

NEC-doelman Alblas ontbreekt in ieder geval tegen Almere City

NIJMEGEN - Er is aanvullend onderzoek nodig naar de rechterknie van NEC-doelman Norbert Alblas. Hij ontbreekt in ieder geval vrijdag in de selectie voor het uitduel tegen Almere City.

De eerste doelman raakte vrijdag geblesseerd in de topper van de eerste divisie tegen Go Ahead Eagles (1-1). De keeper probeerde na een blessurebehandeling verder te spelen, maar incasseerde direct een doelpunt. Daarna kwam reservekeeper Marco van Duin voor Alblas in het veld.

De doelman onderging maandag een onderzoek aan zijn rechterknie. Dinsdag maakte de eerstedivisionist bekend dat aanvullend onderzoek nodig is. NEC verwacht aan het einde van de week meer duidelijkheid over de ernst van de kwetsuur. 

Kruisband

In 2014 scheurde Alblas in dienst van Ajax de voorste kruisband van zijn rechterknie af. Het herstel van de keeper, die deze zomer bij NEC tekende, duurde destijds langer dan een jaar.

NEC begon met drie doelmannen aan het seizoen. Maar eerste keeper Gino Coutinho (36) leverde na twee wedstrijden zijn contract in. Hij is gestopt met voetbal. Alblas (23) maakte vervolgens indruk als eerste doelman. Tegen Almere City staat vrijdag vermoedelijk Van Duin (31) onder de lat bij NEC. Job Schuurman (19) van Jong NEC is waarschijnlijk reservedoelman.

Blessures

Op de training ontbraken dinsdag ook Sven Braken en Joey van den Berg, die ook een blessure opliep tegen Go Ahead Eagles. Hij mist de duels tegen Almere City en FC Eindhoven vanwege een scheurtje in een kuitspier. Spits Braken sloeg uit voorzorg een training over.

Rens van Eijden, Lance Duijvesteijn en Leroy Labylle trainden apart. Duijvesteijn (hamstring) sluit woensdag weer aan bij de groepstraining. Van Eijden herstelt van een knieblessure en deed het dinsdag rustig aan. Hij sloot al eerder aan bij de groep. Labylle volgde een apart programma vanwege vermoeidheid. Hij werd afgelopen weekeinde vader.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.