Volledig scherm
Joshua Smits schudt de hand van, waarschijnlijk zijn toekomstige trainer, Jack de Gier voorafgaand aan NEC - Almere City. © Broer van den Boom

NEC-doelman Joshua Smits op weg naar Almere City

NIJMEGEN - Almere City wil reservedoelman Joshua Smits overnemen van NEC. De clubs zijn met elkaar in gesprek over een transfer, bevestigt technisch directeur Remco Oversier van NEC.

De 25-jarige doelman is bij NEC op een zijspoor geraakt. Hij kreeg dit seizoen twee flinke tikken te verwerken. Aan het begin van het seizoen won de keeper uit Middelaar de concurrentiestrijd met Joris Delle. Maar na enkele missers besloot voormalig hoofdtrainer Adrie Bogers eind september Smits te passeren voor de Franse doelman.

Tot overmaat van ramp brak Smits, die uit de jeugd van De Treffers uit Groesbeek komt, in november zijn linkeronderarm op de training. De doelman kan zijn arm sinds januari weer belasten.

Jaar uit de roulatie

Smits brak door in het 'wonderseizoen' 2014-2015, waarin hij uitstekend keepte en met NEC het kampioenschap in de eerste divisie pakte. In dat seizoen brak hij echter ook een botje in zijn rechter pols. De blessure werd onderschat waardoor hij bijna een jaar uit de roulatie was. Vorig seizoen was hij veroordeeld tot de bank, omdat hij de concurrentiestrijd van Joris Delle verloor.

Oversier verwacht dat de clubs er deze week uitkomen. Smits moet nog wel medisch worden gekeurd door Almere City. Het contract van de doelman bij NEC loopt deze zomer af. NEC begon het seizoen met vier doelverdedigers. Daardoor hoeft de club volgens Oversier geen vervanger aan te trekken bij een vertrek van Smits.

Bij Almere City, dat afgelopen vrijdag NEC met 3-2 versloeg in eigen huis, komt Smits een oude bekende tegen. Trainer Jack de Gier, voormalig NEC-spits, was in Nijmegen assistent-trainer in het seizoen 2013-2014.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Als profvoetballer was hij onoverwinnelijk, nu strijdt Hent tegen dementie
    PREMIUM
    video

    Als profvoet­bal­ler was hij onoverwin­ne­lijk, nu strijdt Hent tegen dementie

    NIJMEGEN - Mooi beeld. Vader Hent en zoon Freek Kornelis liggen in tegenovergestelde richting languit op het voetbalveld. Ze kijken in het niets omhoog, hun hoofden naast elkaar. Freek die de emotionele woorden spreekt: ,,Als profvoetballer was mijn vader onoverwinnelijk. Hij stopte elke aanvaller en won vele wedstrijden. Tot hij zijn grootste tegenstander tegenkwam: dementie. Deze strijd is helaas nog niet te winnen.”