Volledig scherm
Het Goffertstadion van NEC. © BSR/Soccrates

NEC-doelman verslaat met Oranje Onder 16 opnieuw Italië

NIJMEGEN - NEC-doelman Robin Roefs (16) heeft donderdag vanaf de bank toegekeken hoe Oranje Onder 16 voor de tweede keer in drie dagen de leeftijdsgenoten van Italië versloeg. In Katwijk won zijn ploeg met 4-2.

Dinsdag keepte Roefs wel. Hij hield het doel schoon in de oefeninterland tegen de leeftijdsgenoten uit Italië: 2-0. De keeper uit Heeswijk-Dinther stopte een strafschop.

Coach Mischa Visser was zeer te spreken over het optreden van de jeugdspeler van NEC op de website van voetbalbond KNVB. ,,Hij keepte een prima wedstrijd, had een paar goede reddingen en bekroonde zijn optreden met het stoppen van de strafschop.”

De doelman tekende onlangs een contract voor drie jaar bij de Nijmeegse eerstedivisionist.

NEC-aanvaller Tunahan Tasci (16) verloor donderdag met Turkije Onder 17 voor de tweede keer van de leeftijdsgenoten uit Frankrijk: 3-1. De Nijmegenaar speelde dinsdag ook al een oefenduel tegen de Fransen: 1-0 verlies.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. LIVE: Breinburg in de basis op bekend terrein in kleine Gelderse derby
    LIVE

    LIVE: Breinburg in de basis op bekend terrein in kleine Gelderse derby

    NIJMEGEN - De Goffert is maandagavond (aftrap 20.00 uur) in de eerste divisie het decor van de kleine Gelderse derby. Koploper De Graafschap reist af naar Nijmegen voor de confrontatie met NEC. Gregor Breinburg, terug in de basis bij De Graafschap, keert voor even terug op de plek waar hij in vier jaar tijd pieken en dalen meemaakte. ,,Ik ken ook nog veel mensen bij de club. Dat maakt het speciaal terug te keren’’, zei hij daarover. Mis niets in het liveblog!