NEC-doelman Zelenika mist MVV door botsing met opblaasbare pop; trainer De Gier twijfelgeval

videoNIJMEGEN - NEC-doelman Oliver Zelenika mist het duel vrijdagavond met MVV vanwege een blessure. De eerstedivisionist moet daardoor voor de vijfde keer dit seizoen van keeper wisselen. Het is nog onzeker of trainer Jack de  Gier op de bank zit in De Goffert omdat hem een schorsing boven het hoofd hangt.

Door de blessure van Zelenika en de schorsing van Joey van den Berg moet De Gier zijn ploeg op twee plaatsen wijzigingen ten opzichte van het verloren duel tegen koploper FC Den Bosch afgelopen vrijdag (3-2). 

Zelenika raakte woensdag op de training geblesseerd aan een enkel toen hij botste met een wit-zwarte, opblaasbare oefenpop. Marco van Duin vervangt de Kroatische doelman onder de lat bij NEC. Het is de vijfde keeperswissel dit seizoen in Nijmegen.

Van Duin stond vier duels geleden zijn plaats af aan oktober-aanwinst Zelenika. Van Duin verving in het doel eerste doelman Norbert Alblas, die een zware knieblessure had opgelopen. Gino Coutinho begon het seizoen als eerste doelman in Nijmegen, maar leverde na twee wedstrijden zijn contract in.

Op het middenveld vervangt linksback Leroy Labylle de geschorste Van den Berg. Josef Kvida komt daardoor links achterin te spelen. Van den Berg kreeg in de wedstrijd tegen FC Den Bosch rood voor een overtreding op een doorgebroken speler. Hij moet twee duels vanaf de tribune toekijken, omdat hij ook is gestraft voor zijn reactie op de rode prent. De huurling van het Engelse Reading probeerde de kaart uit de hand van scheidsrechter Joey Kooij.

De Gier kreeg die wedstrijd twee keer geel en dus rood van Kooij. De trainer accepteerde het schikkingsvoorstel van één duel schorsing niet. De tuchtcommissie behandelt de zaak daarom vanavond. De uitspraak wordt vrijdag verwacht. Mocht De Gier niet op de bank zitten tegen MVV, dan neemt assistent Adrie Bogers zijn taken waar.

De Gier of Bogers kan naast Zelenika, Alblas en Van den Berg vrijdag niet beschikken over de langdurig geblesseerde Tom Overtoom, Randy Wolters en Frank Sturing.

De vermoedelijke opstelling:

Van Duin; Lartey Sanniez, Van Eijden, Bossaerts, Kvida; Dijkstra, Achahbar; Labylle; Okita, Braken, Darri.

Volledig scherm
Oliver Zelenika maakte tegen Sparta zijn debuut voor NEC. © Pro Shots / Joep Leenen
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.