NEC doet mee aan ‘10 years challenge’, maar verwijdert tweet: van UEFA Cup naar eerste divisie

NIJMEGEN - Ook voetbalclub NEC Nijmegen doet donderdag mee aan de 10 years challenge, de hype op internet waarbij gebruikers van sociale media een foto van tien jaar geleden vergelijken met een foto van nu. NEC heeft echter de tweet die de club in eerste instantie plaatste verwijderd. Was ‘ie misschien té pijnlijk?

Volledig scherm
In een eerdere tweet is de vergelijking tussen de stand in de UEFA Cup en de stand in de eerste divisie te zien. © Screenshot

Tien jaar geleden stond NEC derde in de groepsfase van de UEFA Cup (nu Europa League genoemd). In die groep waren Dinamo Zagreb, Tottenham Hotspur, Udinese en Spartak Moskou de tegenstanders.

Het twitteraccount van de Nijmeegse club maakte eerst de vergelijking met de stand van toen en de stand nu: de vijftiende plek in de Keuken Kampioendivisie. Die tweet is echter niet meer te vinden. Wel een andere tweet, waarbij twee volle tribunes te zien zijn. De onvoorwaardelijke steun zou niet zijn veranderd.

De reacties onder de tweet zijn niet bepaald positief te noemen: ,,Wees er maar trots op met een 15e plaats in de Keuken Kampioen Divisie! Beschamend. En onvoorwaardelijke steun? Voorlopig niet van mij. Zit al anderhalf jaar naar niets te kijken/luisteren in het stadion. Ik kan het niet meer opbrengen’’, schrijft Micha Jans, dj bij RN7. 

En Niels zegt: ,,Ik ga nog wel maar het plezier is de laatste jaren zwaar en zwaar afgenomen, sterker nog als er niks veranderd kun je mij volgend jaar van de lijst strepen... ben echt zo klaar met het beleid van de afgelopen jaren.. en maar positief blijven via sociale media.’’

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.