Volledig scherm
NEC-speler Guus Joppen (links) in duel met Armando Obispo van Jong PSV. NEC verloor alleen punten tegen de beloften uit Eindhoven. © Thomas Bakker

NEC door beloftenteams ruimer aan kop in eerste divisie

NIJMEGEN - Koploper NEC presteert in tegenstelling tot de concurrenten uitstekend tegen de beloftenteams in de eerste divisie. De titelfavoriet verloor alleen punten in de uitwedstrijd tegen Jong PSV (3-3).

Volledig scherm
Met name NEC heeft profijt van de beloftenteams in de eerste divisie. © DG

Competitievervalsing. Het is ook in Nijmegen een veel gehoord kritiekpunt op de vier beloftenelftallen. Maar als er een streep gaat door de resultaten van Jong Ajax, Jong PSV, Jong AZ en Jong FC Utrecht, zou NEC er in de promotiestrijd een stuk minder florissant voorstaan.

NEC blijft dan weliswaar koploper, maar Fortuna Sittard heeft in dat geval evenveel verliespunten en een beter doelsaldo. SC Telstar volgt met één verliespunt meer en FC Emmen met twee. Vooral die laatste twee clubs lieten veel punten liggen tegen de beloften.

Maandagavond speelt NEC tegen Jong FC Utrecht. De rode lantaarndrager heeft nog niet gestunt tegen een promotiekandidaat. Wel hielp het NEC door twee weken geleden Jong Ajax, dat niet mag promoveren, te verslaan (2-1).

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.