Volledig scherm
Ole Romeny viert een van zijn twee goals tegen Telstar. © BSR Agency

NEC duidelijk naar Heerenveen: Ole Romeny is niet te koop

NIJMEGEN - NEC heeft een bod van SC Heerenveen op Ole Romeny afgewezen. De reactie op de Friese belangstelling voor de spits van de Nijmeegse eerstedivisionist is glashelder. ,,Ole Romeny is niet te koop’’, laat algemeen directeur Wilco van Schaik weten.

De 19-jarige spits, die vrijdag tegen Telstar (4-2 overwinning) nog twee keer scoorde, heeft een doorlopend contract in De Goffert tot de zomer van 2022. 

In Heerenveen zou Romeny de concurrentie moeten aangaan met Jens Odgaard. De Zweed werd dit seizoen aangetrokken als opvolger van Sam Lammers, die terugkeerde naar PSV. Romeny doorliep bijna de hele voetbalacademie  van NEC en was tegen Telstar de eerste spits, nu Sven Braken in onderhandeling is met Livorno uit de Italiaanse Serie B. 

Vertrek van Braken

Om het nakende vertrek van Braken op te vangen, heeft NEC het oog laten vallen op Etien Velikonja. De 30-jarige spits uit Slovenië (twee seizoen geleden nog onder contract bij Willem II) is maandag in Nijmegen voor de medische keuring. Romeny moet met Velikonja de strijd aangaan om die ene plek in de punt van de aanval.

Naast Velikonja presenteren de Nijmegenaren maandag ook Zian Flemming. De beoogde ‘nummer 10' wordt voor een jaar gehuurd van PEC Zwolle. Flemming doorliep de jeugdopleiding van Ajax, maakte vorig jaar tegen Heerenveen zijn debuut in de eredivisie bij PEC, maar kon achtereenvolgens bij de trainers John van ’t Schip, Jaap Stam en bij de huidige coach John Stegeman, geen aanspraak op een basisplaats maken.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Gesthuizen mist volwassenheid bij NEC

    Gesthuizen mist volwassen­heid bij NEC

    ROTTERDAM - Voor de plek op de ranglijst had de deceptie op Woudenstein voor NEC geen gevolgen. De ploeg bleef door de resultaten op de andere velden achtste, maar met die mededeling dat er dus geen man overboord was, hoefde je gisteravond niet aan te komen bij François Gesthuizen. ,,Dat is mij te gemakkelijk’’, zei de trainer met een gezicht dat op onweer stond. ,,Dit was onze laatste kans om in de race voor de tweede periode te blijven. Dan moet je volwassen spelen. Dit soort wedstrijden winnen.’’