Volledig scherm
NEC'er Sven Braken scoort op het gras van het Goffertstadion tegen RKC Waalwijk. © Pro Shots/Joep Leenen

NEC en De Graafschap met grasmat in de top 4

NIJMEGEN/DOETINCHEM - De aanvoerders van de clubs in de eerste divisie vinden dat NEC en De Graafschap over een uitstekende grasmat beschikken. Beide Gelderse clubs staan na acht speelronden in de top 4.

Spelersvakbond VVCS vraagt aanvoerders van clubs in het betaald voetbal voor het tiende jaar wat zij van de ondergrond vinden waarop ze hebben gespeeld. In de eerste divisie is de grasmat van Go Ahead Eagles na acht wedstrijden het best beoordeeld: 4,5. Daarna volgen de velden van NEC en Jong Ajax: 4,2. De Graafschap staat op de vierde plek: 4,0.

Kunstgras

Het enige kunstgras dat een voldoende scoort wordt bespeeld door Jong AZ: 3. De club uit Alkmaar deelt de vijfde plaats met het echte gras van Fortuna Sittard. De overige clubs, die allemaal kunstgras hebben, scoren lager dan een drie en daarmee een onvoldoende. 

FC Dordrecht, Helmond Sport en RKC Waalwijk delen de laatste plaats met een 1,8. De ondergrond van Jong Utrecht is niet meegenomen in de tussenstand omdat die club te weinig thuiswedstrijden heeft gespeeld. Vorig seizoen vonden de aanvoerders het echte gras van NAC Breda het beste in de eerste divisie.

Volledig scherm
Anthony van den Hurk van De Graafschap in actie op De Vijverberg tegen FC Emmen. © Niels Boersema
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.