Ole Romeny was vorig seizoen een van de jeugdinternationals die competitieduels van NEC moest laten schieten.
Volledig scherm
Ole Romeny was vorig seizoen een van de jeugdinternationals die competitieduels van NEC moest laten schieten. © BSR/SOCCRATES, BSR Agency

NEC en De Graafschap spelen geen wedstrijden tijdens interlandweken

updateNIJMEGEN/DOETINCHEM - NEC heeft bij de KNVB aangegeven komend seizoen niet te willen spelen tijdens interlandweekeinden. Diezelfde wens is ook door De Graafschap uitgesproken richting de voetbalbond. Tot nu werd er in de eerste divisie op vrijdag gewoon een programma afgewerkt als het Nederlands elftal en Jong Oranje die week in actie kwamen. 

Clubs die hun (jeugd)internationals moesten afstaan, noemden dat competitievervalsing. Nu laat de voetbalbond de beslissing over wel of niet spelen tijdens interlandweken aan de clubs. 

Wie voor de start van het seizoen besluit om niet te spelen, haalt de wedstrijd van die vrijdag altijd in op een maandag en krijgt dan een uitwedstrijd. Voor dit seizoen zetten NEC en De Graafschap op voorhand een kruis door de vrijdagen 6 september, 11 oktober en 15 november. 

‘Het technisch aspect’

Volgens Wilco van Schaik heeft ‘het technisch aspect’ bij NEC de doorslag gegeven. ,,We hebben veel jeugdinternationals, waardoor we de flexibiliteit willen hebben om uit te wijken’’, zegt de algemeen directeur de Nijmeegse eerstedivisionist. 

De Graafschap ziet nog een ander dilemma. ,,Wij hebben aangegeven niet te willen spelen tijdens interlands, omdat in die weekenden Jong Oranje in ons stadion speelt”, zegt algemeen directeur Hans Martijn Ostendorp. Jong Oranje speelt zijn thuiswedstrijden sinds enkele jaren op De Vijverberg. De ploeg van bondscoach Erwin van de Looi komt komend seizoen op dinsdag 10 september, vrijdag 11 oktober, dinsdag 19 november en vrijdag 27 maart in actie in Doetinchem.

Jong Oranje speelt zijn thuiswedstrijden op De Vijverberg, de thuishaven van eerstedivisionist De Graafschap.
Volledig scherm
Jong Oranje speelt zijn thuiswedstrijden op De Vijverberg, de thuishaven van eerstedivisionist De Graafschap. © VI Images
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.