Volledig scherm
NEC-huurling Ragnar Oratmangoen juicht na de het maken van de 2-0 voor FC Oss tegen Jong FC Utrecht. © Marcel Bonte

NEC en Oss verlengen samenwerking in jeugdopleiding

NIJMEGEN - De samenwerking tussen NEC en FC Oss met de voetbalopleiding is met een seizoen verlengd. Eerder dit seizoen had FC Oss de samenwerking formeel opgezegd.

Van voetbalbond KNVB moet elke profclub een jeugdopleiding hebben. Om aan die verplichting te voldoen, haakte FC Oss in 2009 aan bij de voetbalacademie van NEC. 

Partnerschap

De Voetbal Academie NEC/FC Oss, die in Nijmegen is gevestigd, is voornamelijk op papier een partnerschap. De trainers en spelers staan onder contract bij de Nijmeegse koploper van de eerste divisie, die ook eventuele transfergelden en opleidingsvergoedingen incasseert.

Oss had de samenwerking opgezegd omdat de KNVB mogelijk de eisen zou wijzigen waardoor de eerstedivisionist meer vrijheid zou krijgen in het opzetten van een eigen opleiding. Die wijziging is er echter nog niet gekomen, waardoor Oss voor een seizoen verder gaat met NEC.

Voetbal Academie NEC

NEC en Oss willen ook op andere fronten de samenwerking intensiveren. Zo is de verhuur van NEC'er Ragnar Oratmangoen aan FC Oss succesvol geweest volgens technisch directeur Remco Oversier. Oversier wil wel de naam van de opleiding veranderen naar Voetbal Academie NEC.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.