Randy Wolters viert de 4-2 overwinning op Telstar in de eerste helft van dit seizoen.
Volledig scherm
Randy Wolters viert de 4-2 overwinning op Telstar in de eerste helft van dit seizoen. © BSR Agency

NEC en Randy Wolters nemen definitief afscheid van elkaar

NIJMEGEN Randy Wolters keert volgend seizoen niet terug bij NEC. De 30-jarige aanvaller had een aflopend contract bij de Nijmeegse eerstedivisionist. Die verbintenis wordt niet verlengd. 

,,Gezien mijn situatie bij de club, had ik dat waarschijnlijk zelf ook niet gewild’’, zegt de Leidenaar. Vooral in de tweede helft van het seizoen deden de trainers François Gesthuizen, Rogier Meijer en Adrie Bogers nauwelijks nog een beroep op de routinier.

Quote

Geen kwaad woord over de supporters, mijn teamgeno­ten en de mensen binnen de club

Randy Wolters

Toch kijkt Wolters niet om in wrok. ,,Ik heb hier twee seizoenen gespeeld. Mindere momenten afgewisseld met mooie momenten. De start was ongelukkig toen ik de binnenband van mijn knie scheurde. Zes maanden moeten revalideren, maar dat een volle Goffert bij mijn rentree mijn naam scandeerde, zal ik nooit meer vergeten. Dat we daarna de play offs haalden, mijn doelpunten, mijn assists. Dat waren hoogtepunten. 

,,Het was balen dat ik de laatste tijd weinig speeltijd kreeg. En dat het door de coronacrisis zo abrupt eindigt. Maar geen kwaad woord over de supporters, mijn teamgenoten en de mensen binnen de club. NEC blijft een mooie volksclub. Ik ben trots dat ik voor die club heb mogen voetballen.’’ 

Overal voor open

Randy Wolters begon zijn voetbalcarrière in 2007 bij FC Utrecht en speelde daarna voor FC Emmen, FC Den Bosch, VVV-Venlo, Go Ahead Eagles, ADO Den Haag en het Schotse Dundee FC voordat hij neerstreek in De Goffert. ,,Op dit moment speelt er niets. Afgelopen winter kon ik naar een club in Japan. Heb ik vanwege mijn gezin niet voor gekozen. Nu sta ik in principe overal voor open.’’