Volledig scherm
NEC-speler Robin Buwalda (L). © Joep Leenen (Proshots)

NEC'er Buwalda onder het mes vanwege knieblessure

NIJMEGEN - Robin Buwalda van NEC ondergaat donderdag een kijkoperatie aan zijn knie. Het is nog onduidelijk was de schade aan zijn buitenmeniscus is.

Robin Buwalda verving vorige week vrijdag tegen RKC Waalwijk (2-0 winst) de eveneens aan zijn knie geblesseerde Wojciech Golla. Voor Buwalda speelt vrijdag uit tegen FC Volendam vermoedelijk Frank Sturing. Het is onduidelijk hoe lang Buwalda uit de roulatie is.

Braken

Het is nog onzeker Sven Braken in de punt van de aanval staat uit tegen FC Volendam. Braken heeft last van een liesblessure. De spits, die deze zomer overkwam van Almere City, verliet maandag de training vanwege liesklachten. Dinsdag en woensdag stond hij niet op het veld. 

Donderdag wordt tijdens de training bekeken hoe de spits ervoor staat. Logische vervanger zou de Zweed Jordan Larsson zijn. Braken schat donderdag echter zelf in dat hij wel fit genoeg is. ,,Ik denk dat ik wel kan spelen.’’ 

Volledig scherm
Sven Braken (midden) viert zijn doelpunt tegen RKC. © Joep Leenen
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.