Volledig scherm
Doelman Thijmen Nijhuis van Jong FC Utrecht voorkomt een treffer van NEC'er Ferdi Kadioglu (midden). © Pro Shots / Remko Kool

NEC'er Kadioglu schittert weer eens tegen Jong FC Utrecht

UTRECHT - NEC-middenvelder Ferdi Kadioglu toonde tegen Jong FC Utrecht weer eens hoeveel talent hij in huis heeft. De creatieve middenvelder kreeg het hoogste cijfer: 8. Hoe presteerden zijn ploeggenoten?

De 18-jarige Kadioglu speelde maandagavond tegen Jong FC Utrecht (2-0 winst) een uitstekende wedstrijd, vanaf een tribune van De Galgenwaard gadegeslagen door een delegatie van de Turkse bond

Hard werken, de ruimte vinden en wegdraaien bij een tegenstander lukt het talent uit de eigen jeugd altijd. Maar zijn spel stagneert nogal eens doordat hij geen goed gevolg geeft aan zijn acties.

Tegen Jong FC Utrecht deed het spel van Kadioglu echter weer denken aan zijn briljante optredens tegen Jong PSV (3-3) en MVV (4-1 winst) aan het begin van het seizoen, waarin bijna alles lukte. Hij vond de ruimtes tussen de linies van de beloften, dribbelde erop los en het belangrijkste: de meeste passes kwamen aan.

Ook stichtte Kadioglu meer dan eens gevaar in het strafschopgebied van de tegenstander. De eerste kans van NEC halverwege de eerste helft, maakte hij af met een lobje: 1-0. Vlak voor rust dook Kadioglu weer alleen op voor de keeper. Doordat hij werd gehaakt, miste zijn schot echter richting.

De rapportcijfers:

Delle 6,5; Joppen 7, Sturing 6,5, Golla 6,5Verdonk 7,5; Dijkstra 7, Kadioglu 8 (Jansen -), Breinburg 7; Langil 7 (Schuurman -), Achahbar 6,5, Groeneveld 6,5.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.