Volledig scherm
PREMIUM
NEC-speler Jonathan Okita haalt uit voor de 0-1 tegen FC Den Bosch. © Remko Kool

NEC’er Okita: ‘Bij MVV mochten we verliezen’

NIJMEGEN - Buitenspeler Jonathan Okita verruilde deze zomer MVV voor NEC, omdat hij hogerop wilde. Maar vrijdagavond kan zijn oude club in een onderling duel NEC passeren op de ranglijst.

Jonathan Okita kwam in augustus naar NEC met één doel: promoveren naar de eredivisie. Vier maanden later moet de flankaanvaller (22) constateren dat de Nijmeegse eerstedivisionist met een tiende plek op de ranglijst teleurstellend presteert. De ontmoeting vrijdagavond met zijn oude club MVV (twaalfde op twee punten van NEC), is daardoor een duel tussen middenmoters.

Juist omdat Okita hogerop wilde, maakte hij deze zomer een tumultueuze overstap van MVV naar NEC. ,,Dat liep niet heel goed, maar oké’’, blikt de middenvelder terug.

Quote

De NEC-fans zijn kritischer. Dat motiveert me alleen maar. Ik vind soms ook dat ik een slechte keuze maak of de bal dom verlies

NEC-speler Jonathan Okita
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.