Volledig scherm
Ole Romeny aan de bal namens NEC tegen Telstar. © Pro Shots

NEC’er Romeny baalt van gemiste kansen: ‘Volgende week twee keer scoren’

VELSEN-ZUID - Ole Romeny genoot vrijdag van de overtuigende zege van NEC op Telstar (0-3). De achttienjarige aanvaller speelde sterk, maar had het vertrouwen van trainer Jack de Gier graag extra beloond met een doelpunt.

Quote

Ik speel graag vanaf links, daar pak ik vaak de vrije rol

NEC-speler Ole Romeny

,,Ja, dat had het helemaal afgemaakt”, zei Romeny na afloop. ,,Daar baal ik wel een beetje van. Ik had er in ieder geval één moeten maken. Die laatste kans moest erin, had ik misschien beter met rechts kunnen schieten.” Doelman Jeroen Houwen keerde de inzet van Romeny.

De Gier koos net als twee weken geleden tegen Almere City FC voor Romeny als linksbuiten. Het talent ontbrak vorige week tegen FC Eindhoven wegens interlandverplichtingen. Ondanks het gebrek aan doelpunten zorgde de aanvaller tegen Telstar wel voor veel gevaar aan Nijmeegse zijde én versierde hij in de tweede helft een strafschop die uiteindelijk de 0-2 van Sven Braken betekende. ,,Ik heb mijn best gedaan. Ik speel graag vanaf links, daar pak ik vaak de vrije rol zodat ik mijn acties kan maken.”

Romeny hield er altijd vertrouwen in dat NEC na de slechte resultaten van de afgelopen weken voor een ommekeer zou gaan zorgen. ,,Dat heb ik altijd, ook als we hier hadden verloren. Maar we waren vanaf minuut één fel. Dan zie je dat de vele kwaliteit die wij voorin hebben tot uiting komt. Hopelijk kunnen we dit volgende week doorzetten tegen TOP Oss. Dan scoor ik twee keer, om het van deze wedstrijd in te halen.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.