Volledig scherm
NEC-aanvaller Ole Romeny op de training van Oranje Onder 19. © BSR Agency

NEC’er Romeny uitgeschakeld voor EK Onder 19; Van Ottele en Proper wel door

NIJMEGEN - NEC’er Ole Romeny heeft dinsdag met Oranje Onder 19 de laatste wedstrijd van de EK-kwalificatie verloren van de leeftijdsgenoten uit Spanje: 1-0. Daardoor loopt de aanvaller van de Nijmeegse eerstedivisionist het EK mis. Spanje eindigde eerste in de poule.

Oranje Onder 19 won de eerste twee kwalificatieduels. Het team versloeg zaterdag Slovenië met 2-0 en vorige week woensdag Wales met 2-1. Romeny kreeg alleen tegen Wales speeltijd. De jeugdinternational uit Lent viel in de zeventigste minuut in.

Proper en Van Ottele

NEC-middenvelders Dirk Proper en Syb van Ottele hebben zich dinsdag wel geplaatst voor het EK Onder 17. Oranje Onder 17 versloeg Tsjechië met 5-2. Proper begon in de basis en speelde 73 minuten. Van Ottele kwam 25 minuten voor tijd in het veld. Oranje Onder 17 won alle kwalificatieduels.

Oranje Onder 17 won zaterdag met 2-0 van Israël Onder 17. Proper viel in de 67ste minuut in. Zijn NEC-collega Syb van Ottele keek het hele EK-kwalificatieduel toe vanaf de bank. Proper was vorige week woensdag al trefzeker voor Oranje Onder 17. De invaller bepaalde in de blessuretijd van de tweede helft de eindstand tegen de leeftijdsgenoten van Noord-Ierland: 5-0. Proper speelde een half uur mee. Zijn clubgenoot kwam na de rust in het veld.

Druijf en Van Rooij

NEC-aanvaller Ferdy Druijf heeft vrijdag met Oranje Onder 20 met 3-2 gewonnen van de beloften van Mexico. De spits begon in de basis in de oefeninterland. Hij werd bij een 2-1 achterstand in de rust gewisseld. Ook rechtsback Bart van Rooij begon vrijdag in de basis. Met Oranje Onder 18 won de verdediger van NEC de oefeninterland tegen leeftijdsgenoten uit Italië met 2-0. Van Rooij werd vlak voor tijd gewisseld.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.