Volledig scherm
NEC-middenvelder Tom Overtoom (links) in duel met Justin Lonwijk van Jong PSV. © BSR Agency

NEC’er Tom Overtoom twijfelgeval voor Helmond Sport

NIJMEGEN - Interim-trainer Ron de Groot van NEC wil vrijdagavond tegen Helmond Sport vasthouden aan het elftal dat maandag Jong PSV versloeg. Of dat kan, hangt af van de lichte blessure die Tom Overtoom opliep op de training.

Overtoom kreeg woensdag een tik op zijn kuit en het is onduidelijk of hij vrijdag in De Goffert kan spelen. De Groot weet nog niet hoe hij het gemis van de middenvelder opvangt, indien dat nodig is. Wellicht komt Leroy Labylle links op het middenveld te spelen, waardoor Randy Wolters op linksbuiten in het elftal komt. 

Een andere oplossing is centrale verdediger Frank Sturing een linie door te schuiven. Mathias Bossaerts kan daardoor na drie weken blessureleed terugkeren in het hart van de defensie.

Balbezit

Volledig scherm
Interim-trainer Ron de Groot van NEC. © BSR Agency

Afgelopen maandag won NEC het eerste duel onder De Groot in Eindhoven tegen Jong PSV: 1-2. De clubicoon was tevreden over het resultaat en de manier waarop NEC verdedigde. Over de prestatie in balbezit was de trainer niet te spreken.

Vrijdag verwacht De Groot een uitnodiging om op de helft van Helmond Sport te spelen. ,,Het zal een ander soort wedstrijd worden dan tegen Jong PSV. We moeten beter worden aan de bal. Daar hebben we deze week veel op getraind. Het resultaat is heilig. Maar liever wel met beter voetbal, dat geeft vertrouwen richting het verder verloop van de competitie. Het moet niet alleen tegenhouden zijn en dat je het dan niet meer weet op het moment dat je de bal hebt.’’ 

Laagvlieger

Door de eerste overwinning buitenshuis sinds een half jaar is NEC maandag geklommen naar de veertiende plek. De achterstand op een positie die aan het einde van de competitie recht geeft op de nacompetitie bedraagt twee punten. Helmond Sport staat negentiende. NEC won eerder dit seizoen moeizaam op bezoek in Helmond (2-3).

De Groot kan geen beroep doen op Joey van den Berg. De routinier zit zijn laatste van drie wedstrijden schorsing uit. Verder ontbreken Norbert Alblas en Rens van Eijden vanwege blessures. Randy Wolters keert terug van één duel schorsing.

Vermoedelijke opstelling:

Branderhorst; Joppen, Sturing, Kvida, Lartey Sanniez; Dijkstra, Bruijn, Overtoom; Okita, Druijf, Labylle.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.