Volledig scherm
NEC-speler Joey van den Berg (l) in duel met Go Ahead Eagles-speler Istvan Bakx (r) © Pro Shots/Erik Pasman

NEC’er Van den Berg: ‘Overgang naar kunstgras heeft grote impact’

NIJMEGEN - Joey van den Berg voelt zich eindelijk topfit. De 32-jarige huurling van Reading hoopt de moeizame start bij NEC met enkele blessures achter zich te hebben gelaten. ,,De overgang naar kunstgras heeft grote impact gehad op mijn lichaam”, legt hij uit.

In de Engelse Championship speelde hij de laatste twee jaar op natuurgras. ,,Zeker op mijn leeftijd speelt kunstgras een grote rol. Het herstel vergt gewoon meer tijd. Bovendien was mijn voorbereiding niet ideaal. Ik stroomde hier pas laat in en bij Reading trainde ik mee bij het tweede team. Daar heb ik allesbehalve op mijn tenen gelopen. De laatste weken heb ik gekwakkeld. Klachten aan mijn kuit, rib en hamstring. Van alles wat.”

Dieseltje

Van den Berg noemt zichzelf een dieseltje. ,,Ik heb de tijd nodig. Competitiewedstrijden zijn daarbij belangrijk. Die zijn intensiever en brengen meer druk met zich mee dan oefenduels. Daar valt de echte winst te behalen. Nu heb ik twee goede trainingsweken achter de rug. Ik voel me sterk, niet veel minder dan mijn beste seizoenen van een aantal jaar geleden. Het is nu een kwestie van fit blijven.”

Zijn rentree maakte Van den Berg vorige week bij Telstar (0-3) met een invalbeurt. De volgende stap is een basisplaats. ,,Maar daar maak ik me niet druk om, dat heb ik wel geleerd de afgelopen jaren. Je doet het met z’n allen. Samen moeten we een gevoel van onoverwinnelijkheid creëren om zo ons doel (promotie, red.) te behalen.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.