Volledig scherm
NEC-aanvoerder Joey van den Berg baalt na een doelpunt van Go Ahead Eagles. © BSR Agency

NEC’er Van den Berg speelt meest bizarre wedstrijd ooit

DEVENTER - Joey van den Berg kon zijn ogen niet geloven. Wat er vrijdagavond in de uitwedstrijd tegen Go Ahead Eagles (4-4) gebeurde, had de aanvoerder van NEC nog nooit gezien. En dat terwijl hij al bijna 300 profwedstrijden achter zijn naam heeft staan.

,,Zo veel contrast in een wedstrijd is ongekend”, sprak Van den Berg in de mixed zone van Adelaarshorst. ,,Dit is gewoon niet normaal, echt niet. Hoe wij zo’n eerste helft speelden hè, dat is te bizar voor woorden. We hadden het rustsignaal van de scheidsrechter nodig om wakker te worden. In de tweede helft leek wel of er elf keer gewisseld was.”

Niets van dat alles. NEC kwam met dezelfde spelers het veld op als waarmee het de eerste helft eindigde. Toch vond in de pauze een metamorfose plaats. ,,Ik ben boos geworden in de kleedkamer, echt pas voor de eerste keer dit seizoen”, vertelde Van den Berg. ,,Ik heb een beetje geschreeuwd. Ik weet niet of de rest geluisterd heeft, maar ik moest het kwijt. Stoom afblazen. Ik kon er gewoon met mijn hoofd niet bij dat we zo’n eerste helft op de mat leggen. Zonder enige energie.”

De wedstrijd was voor Van den Berg een emotionele achtbaan. Een 2-0 achterstand na tien minuten, twee strafschoppen voor zijn ploeg (‘je kan ze beide geven’), twee doelpunten van Go Ahead Eagles-verdediger Jeroen Veldmate en een Messiaans doelpunt van hemzelf. ,,We rechtten onze rug en hadden hier ook nog met 5-4 kunnen winnen, maar al met al mogen we blij zijn met een punt. En dat geeft me toch wel een goed gevoel.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.