Volledig scherm
NEC-speler Ferdy Druijf. © BSR Agency

NEC’ers Druijf, Romeny en Van Rooij missen duel Sparta door jeugdinterlands

NIJMEGEN - NEC-spits Ferdy Druijf mist 24 maart het duel met Sparta in de eerste divisie omdat hij is opgeroepen voor Oranje Onder 20. Dat speelt vrijdag 22 maart in Rijnsburg tegen de leeftijdsgenoten van Mexico. Drie dagen later is Tsjechië Onder 20 de tegenstander in Ceske Budejovice.

Ook NEC-aanvaller Ole Romeny mist de wedstrijd tegen Sparta. Hij is geselecteerd voor Oranje Onder 19. Dat neemt het tijdens een EK-kwalificatietoernooi in eigen land op tegen Wales (20 maart), Slovenië (23 maart) en Spanje (26 maart). Het EK vindt in juli 2019 plaats in Armenië.

Tot slot ontbreekt ook Bart van Rooij tegen Sparta. De verdediger is opgeroepen voor Oranje Onder 18. De rechtsback, die onlangs zijn debuut maakte in de hoofdmacht van de Nijmeegse club, speelt 22 maart een oefenduel tegen Italië Onder 18.

Mathias Bossaerts is niet opgeroepen voor Jong België. De verdediger behoorde vorig jaar nog wel tot de selectie van de jonge Rode Duivels. Jong België speelt woensdag 20 maart een oefeninterland in en tegen Denemarken. Overigens mist Sparta 24 maart een waslijst aan spelers.

}xml:space="preserve">
Download De Gelderlander nieuwsapp!Klik hier voor iOS of hier voor Android!
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. De Graafschap-trainer Mike Snoei geniet van vol uitvak in De Goffert

    De Graafschap-trai­ner Mike Snoei geniet van vol uitvak in De Goffert

    NIJMEGEN - Mike Snoei was maandagavond opnieuw onder de indruk van de steun die De Graafschap had gekregen vanuit een uitpuilend uitvak in het het Nijmeegse Goffertstadion. De trainer van de Superboeren refereerde er nog maar eens aan na de teleurstellende 1-1 van de koploper in de eerste divisie tegen NEC. ,,Waanzinnig. Dat hele vak bomvol. Dan is het niet alleen vervelend voor mijn spelers, maar ook juist voor die supporters dat we het op het eind nog uit handen geven.’’