Volledig scherm
Josef Kvida (rechts). © David van Haren

NEC'ers Kvida en Romeny missen topper tegen Roda door interlandvoetbal

NIJMEGEN - NEC-trainer Jack de Gier kan zaterdag in de topper tegen Roda JC in de eerste divisie geen beroep doen op Josef Kvida en Ole Romeny. Beiden hebben interlandverplichtingen.

Verdediger Josef Kvida (21), die bij NEC alle drie de competitieduels speelde, is opgeroepen voor Tsjechië onder 21. Tsjechië speelt woensdag 5 september een EK-kwalificatieduel tegen San Marino. Op maandag 10 september treffen de Tsjechen Italië.

Romeny en Van Rooij

Ole Romeny (18), die tot nu toe twee keer inviel bij NEC, is opgeroepen voor Oranje onder 19. Oranje onder 19 oefent woensdag 5 september tegen Engeland en zaterdag 8 september tegen Tsjechië.

Bart van Rooij en Lucas Veenendaal van NEC onder 19 zijn opgeroepen voor Oranje onder 18. Van Rooij (17) traint zoveel mogelijk mee met de eerste selectie van NEC. Oranje onder 19 speelt 5 tot en met 9 september een vierlandentoernooi in Frankrijk. Het team van coach Mischa Visser neemt het op tegen leeftijdsgenoten uit Frankrijk, Engeland en Rusland.

NEC-spelers Syb van Ottele (16) en Dirk Proper (16) zijn door bondscoach Peter van der Veen opgeroepen voor Oranje onder 17. De jeugdspelers nemen het op tegen Duitsland, Italië en Israël. Oranje onder 17 speelt van 7 september tot en met 11 september een vierlandentoernooi in Duitsland. 

.

Volledig scherm
NEC-speler Ole Romeny (links). © David van Haren
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.