Volledig scherm
Etien Velikonja kan het niet geloven. © BSR Agency

NEC gaat met de billen bloot in Dordrecht

DORDRECHT - Voor het eerst dit seizoen schalde het ‘schaam je kapot’ vanuit de tribunes in het uitvak met de NEC-supporters. De Nijmeegse eerstedivisionist verloor vrijdagavond volkomen terecht met 2-0 van hekkensluiter FC Dordrecht.

,,We moeten beter aan de bal worden’’, hadden de trainers François Gesthuizen, Adrie Bogers en Rogier Meijer hun spelers nog op het hart gedrukt. Dat lukte zeker tijdens de openingsfase. NEC had de bal, maar dan vooral achterin en op het middenveld. Kwamen de Nijmegenaren in de buurt van het strafschopgebied van ‘Dordt’, waren ze vooral onderweg zonder ooit op de plek van bestemming te komen.

Helemaal mis

Op slag van rust ging het helemaal mis voor NEC. Bij een vrije trap van FC Dordrecht strandde de poging van Mattijs Branderhorst om de bal te onderscheppen bij het hoofd van de meespringende Van de Looi die koppend zijn eigen doelman passeerde.

Na rust dook FC Dordrecht steeds vaker in de ruimte die de Nijmegenaren – in hun ongecontroleerde jacht op de gelijkmaker – achter zich lieten, maar de thuisclub had te weinig kwaliteit om echt te profiteren. Totdat doelman Mattijs Branderhorst in de slotfase te hulp schoot door te laat naar de hoek te zeilen bij houdbare vrije trap van Dwayne Green: 2-0.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. NEC wordt winnende goal door de neus geboord

    NEC wordt winnende goal door de neus geboord

    NIJMEGEN - NEC werd vrijdagavond bestolen tegen MVV. In Maastricht hielden de Limburgers de Nijmeegse eerstedivisionist op 0-0, maar dan alleen omdat een glaszuiver doelpunt van Zian Flemming door Edwin de Graaf werd genegeerd. Flemming schoot vier minuten voor tijd tegen de onderkant van de lat, waarna de bal vanachter de doellijn terug het veld in stuiterde. ‘Geen goal’ gaf de scheidsrechter zwaaiend aan. De beelden bewezen later het ongelijk van De Graaf.