De huidige assistent Adrie Bogers, technisch directeur Remco Oversier en speler Kevin Jansen van NEC (v.l.n.r.).
Volledig scherm
De huidige assistent Adrie Bogers, technisch directeur Remco Oversier en speler Kevin Jansen van NEC (v.l.n.r.). © David van Haren

NEC gaat samen met analist van data voetballers scouten

NIJMEGEN - NEC is voor 1,5 jaar in zee gegaan met Remiqz, een analist van data over voetballers. Het bedrijf kan NEC onder meer analyses bieden over spelers, transfers en tegenstanders.

6 reacties

 • Bart

  4 jaar geleden
  Begin daar maar niet over, dat gegeven ontkennen ze liever. 
 • HuisseNEC

  4 jaar geleden
  Rare opmerking. Als de financiële situatie zo penibel is, dan schakel je toch geen duur bureau in voor extra analytische informatie? Daarbij analyseert NEC zelf ook (zoals zoveel clubs) en hebben ze nu ook de mogelijkheid om bij dit bureau extra informatie te verkrijgen om zo een weloverwogen keus te maken voor een door de club gescoute speler. Ook dit doen veel meer clubs. Ze besteden dus ook niet eens werk uit. Waarschijnlijk begrijp je de strekking van het verhaal niet.
 • Anoniem

  4 jaar geleden
  Gevolg van de penibele financiële situatie, dan maar uitbesteden.
 • Michael

  4 jaar geleden
  Met data is niks mis, maar het wordt erg overtrokken door mensen die geen verstand van voetbal hebben. Op deze manier proberen ze hun eigen onkunde te maskeren. Mooi voorbeeld, statistics zeggen 40 balcontacten, 10x balverlies en 30 goede passes. Die 30 goede passes kunnen wel risicoloze terug speelballen zijn, waar niemand geen bal aan heeft. 
 • Kritisch

  4 jaar geleden
  Begin toch gewoon eens in de regio, degene die echt geld opgebracht hebben de laatste jaren komen allemaal uit de regio. 
 1. Danny Hoekman: ‘Ik kan heel goed leven met de beslissing van de scheidsrechter, Linssen deed het slimmer dan Odenthal’
  PREMIUM
  Oud-NEC oordeelt
  2

  Danny Hoekman: ‘Ik kan heel goed leven met de beslissing van de scheids­rech­ter, Linssen deed het slimmer dan Odenthal’

  NIJMEGEN - In Oud-NEC oordeelt blikt Danny Hoekman terug op de spectaculaire uitwedstrijd van NEC zaterdag tegen Feyenoord (5-3). De oud-speler en technisch manager van de club is kritisch op de verdediging van NEC, begrijpt de beslissingen van scheidsrechter Joey Kooij en vindt niet dat trainer Rogier Meijer per se moet vasthouden aan het 5-3-2-systeem.