Volledig scherm
De huidige assistent Adrie Bogers, technisch directeur Remco Oversier en speler Kevin Jansen van NEC (v.l.n.r.). © David van Haren

NEC gaat samen met analist van data voetballers scouten

NIJMEGEN - NEC is voor 1,5 jaar in zee gegaan met Remiqz, een analist van data over voetballers. Het bedrijf kan NEC onder meer analyses bieden over spelers, transfers en tegenstanders.

Remiqz heeft een 'big-data-platform' ontwikkeld voor de waardebepaling van spelers in het betaald voetbal. Het scoutingteam van NEC kan spelers uit die database van Remiqz bekijken waarin ook gegevens van spelers uit de eigen selectie staan.

De Nijmeegse titelfavoriet in de eerste divisie krijgt onder meer de beschikking over prestaties van voetballers in teamverband. Ook gaan medewerkers van de data-analist , die een ondersteunende rol hebben, regelmatig om de tafel met het hoofd van het NEC-scoutingteam Nick Kersten. 

Remiqz wil ook nieuwe methodes samen met NEC testen. Technisch directeur Remco Oversier denkt dat NEC dankzij de data betere keuzes kan maken in het scoutingsproces.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Gesthuizen mist volwassenheid bij NEC

    Gesthuizen mist volwassen­heid bij NEC

    ROTTERDAM - Voor de plek op de ranglijst had de deceptie op Woudenstein voor NEC geen gevolgen. De ploeg bleef door de resultaten op de andere velden achtste, maar met die mededeling dat er dus geen man overboord was, hoefde je gisteravond niet aan te komen bij François Gesthuizen. ,,Dat is mij te gemakkelijk’’, zei de trainer met een gezicht dat op onweer stond. ,,Dit was onze laatste kans om in de race voor de tweede periode te blijven. Dan moet je volwassen spelen. Dit soort wedstrijden winnen.’’