Jellert van Landschoot in actie tegen Go Ahead Eagles.
Volledig scherm
Jellert van Landschoot in actie tegen Go Ahead Eagles. © BSR Agency

NEC geeft de punten weg tegen Go Ahead Eagles

DEVENTER – Elke keer als NEC een flinke stap kan maken richting de play-offs, laat de Nijmeegse eerstedivisionist de wedstrijd door de vingers glippen. Vrijdagavond gebeurde dat in het eerste kwartier na rust van het duel tegen Go Ahead Eagles. 

Eerst liet doelman Mattijs Branderhorst een schot van Soufyan Annach los, waarna Antoine Rabillard er als de kippen bij was om de Deventenaren op een 1-0 voorsprong te zetten. 

Niet veel later liet iedereen bij NEC zich verrassen door scheidsrechter Siemen Mulder, die een vlagsignaal voor buitenspel van zijn grensrechter negeerde en met gestrekte armen aangaf dat er doorgespeeld mocht worden. Soufyan Ahannach had dat als eerste in de gaten en tikte simpel de bal langs Mattijs Branderhorst.

Woedende reacties

Ondanks woedende reacties van alle NEC-spelers was Mulder niet van zijn stuk te brengen en had NEC binnen een kwartier de wedstrijd uit handen gegeven. 

Zian Flemming zorgde in de slotfase nog wel voor de 2-1 na een assist van de ingevallen Randy Wolters, maar Go Ahead Eagles bleef tijdens een slordig Nijmeegs slotoffensief redelijk simpel op de been.

NEC zakte door de nederlaag naar de achtste plaats en moet uitkijken dat de clubs die ook een play-off-plek najagen niet uit het zich verdwijnen.