Volledig scherm
Ferdi Kadioglu na zijn doelpunt tegen Telstar. © Joep Leenen/Pro Shots

NEC: geen concrete interesse voor Kadioglu

NIJMEGEN - Technisch directeur Remco Oversier van NEC weerspreekt de geruchten van een op handen zijnde transfer van Ferdi Kadioglu. De talentvolle schaduwspits zou in belangstelling staan van Besiktas, zo meldden meerdere Turkse media.

Bij NEC heeft zich nog geen enkele club Voor Kadioglu gemeld. ,,Rondom Kadioglu veel woorden door Jan en alleman, maar geen serieuze daden”, stelt Oversier, die verder meldt dat er geen noodzaak is om Kadioglu van de hand te doen. Met de verkoop van Arnaut Groeneveld (Club Brugge) deed NEC donderdag al goede zaken op de transfermarkt.

Om het vertrek van Groeneveld en dertien anderen (onder wie acht transfervrije spelers en vier huurlingen) op te vangen, aast Oversier voor komend seizoen op ‘ongeveer zeven aanwinsten’. De technisch directeur is een speurtocht gestart naar een keeper, een rechtsback, een linker centrumverdediger, een linksback, een middenvelder en twee vleugelspitsen. ,,Er is nog geen duidelijkheid op dit moment, maar er lopen wel gesprekken”, legt Oversier uit.

De Rotterdammer, bezig aan zijn tweede seizoen als technisch directeur bij NEC, heeft vertrouwen in de zoektocht naar nieuwe spelers. ,,De spelers nemen de tijd. Dat komt ook omdat we dit jaar met een WK zitten. Dan duurt het allemaal wat langer. Maar het komt goed. Ik heb nu in ieder geval meer tijd dan een jaar geleden toen ik hier binnenkwam. De scouting staat als een huis en de gesprekken met spelers en Jack (trainer Jack de Gier, red.) bieden vertrouwen.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Als profvoetballer was hij onoverwinnelijk, nu strijdt Hent tegen dementie
    PREMIUM

    Als profvoet­bal­ler was hij onoverwin­ne­lijk, nu strijdt Hent tegen dementie

    NIJMEGEN - Mooi beeld. Vader Hent en zoon Freek Kornelis liggen in tegenovergestelde richting languit op het voetbalveld. Ze kijken in het niets omhoog, hun hoofden naast elkaar. Freek die de emotionele woorden spreekt: ,,Als profvoetballer was mijn vader onoverwinnelijk. Hij stopte elke aanvaller en won vele wedstrijden. Tot hij zijn grootste tegenstander tegenkwam: dementie. Deze strijd is helaas nog niet te winnen.”