De ingezakte tribune van het uitvak, net na de derby NEC- Vitesse
Volledig scherm
PREMIUM
De ingezakte tribune van het uitvak, net na de derby NEC- Vitesse © Eigen foto

NEC geschrokken door instortende tribune, stadion ondergaat volledige inspectie

NIJMEGEN - Stadion De Goffert ondergaat maandag een volledige inspectie. Dat stelt Theo van Benthum, de stadionmanager van NEC. Bij de Nijmeegse voetbalclub wordt geschrokken gereageerd op het instorten van het uitvak met feestende Vitessefans.

30 reacties

 • Rock Witten

  7 maanden geleden
  "Er zaten veel mensen in dat vak" zegt algemeen directeur Wilco van Schaik, die mensen zaten niet maar stonden en nog wel te hossen. Trouwens zitplaatsen als je club scoort haha mooi niet iedereen gaat staan juichen en hossen, bobo's snappen dat niet, juist daar moet rekening mee gehouden worden.
 • Mattie Veld

  7 maanden geleden
  Het lijkt me gezien wat er allemaal gebeurt is, om tijdelijk helemaal geen toeschouwers meer toe te laten. En die stadions verboden mag nog wel een stuk uitgebreid worden.
 • Marie-Louise Walter

  7 maanden geleden
  Gezien de oplopende corona besmettingen zou de burgemeester maatregelen moeten nemen en het aantal aanweziigen moeten halveren
 • Marie-Louise Walter

  7 maanden geleden
  Volgens nos teletekst beweert burgemeester Bruls al VOOR gedegen onderzoek, dat de rest van het stadion okay is. Ik wist niet dat de burgemeester een technisch expert was. Praat nou toch eens NIET voor je beurt!!!!
 • Wim Meij

  7 maanden geleden
  Ik ben geen deskundige! Maar naar de oorzaak hiervan hoef je niet lang te zoeken. De onderste rijen van het uitvak zijn veranderd in staanplaatsen. Dat betekent dat daar het dubbele aantal hossende supporters stonden. Meer dan wellicht ooit bij berekeningen rekening is gehouden. Dit dubbele aantal hossende staande menigte veroorzaak staande meer dan het dubbele aantal trillingen dan als er gezeten wordt.