Volledig scherm
Josef Kvida (rechts). © Jasper Ruhe

NEC haalt verdediger Josef Kvida op bij PEC Zwolle

updateNIJMEGEN - NEC neemt de centrale verdediger Josef Kvida over van PEC Zwolle. De 21-jarige Tsjech speelde afgelopen seizoen op huurbasis voor Almere City, onder de huidige NEC-trainer Jack de Gier.

PEC Zwolle nam Kvida in 2015 over van het Tjechische Pribram. Hij brak echter niet door in Zwolle. Vorig seizoen speelde hij 24 duels in de eerste divisie voor Almere City. Hoewel hij nog een doorlopend contract had bij PEC Zwolle, komt Kvida transfervrij over van de eredivisieclub.

Kvida tekent een contract voor twee jaar, met een optie voor een derde jaar.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Als profvoetballer was hij onoverwinnelijk, nu strijdt Hent tegen dementie
    PREMIUM
    video

    Als profvoet­bal­ler was hij onoverwin­ne­lijk, nu strijdt Hent tegen dementie

    NIJMEGEN - Mooi beeld. Vader Hent en zoon Freek Kornelis liggen in tegenovergestelde richting languit op het voetbalveld. Ze kijken in het niets omhoog, hun hoofden naast elkaar. Freek die de emotionele woorden spreekt: ,,Als profvoetballer was mijn vader onoverwinnelijk. Hij stopte elke aanvaller en won vele wedstrijden. Tot hij zijn grootste tegenstander tegenkwam: dementie. Deze strijd is helaas nog niet te winnen.”