Volledig scherm
Zian Flemming juicht nadat hij NEC op 1-1 heeft gebracht. © BSR Agency

NEC hangt in de touwen, maar pakt punt tegen Jong Ajax

NIJMEGEN – NEC ontsnapte vrijdagavond tegen Jong Ajax in de eigen Goffert. Na negentig minuten stond er een 3-3 op het scorebord, nadat Ajax met nog een half uur te gaan een 1-3 voorsprong had gekoesterd.

Eerder dit seizoen had NEC in Amsterdam (ook met een 3-3) al een punt uit het vuur gesleept. Net als toen was de slotfase het beste gedeelte van de Nijmeegse eerstedivisionist, die in de rest van de wedstrijd vrijdagavond compleet zoek was gespeeld.

Op slag van rust had Danilo zijn ploeg beloond voor het overwicht. Jonathan Okita had met een hakbal een kansrijke uitbraak met Anthony Musaba en Ole Romeny om zeep geholpen waarna Danilo profiteerde in de tegenaanval.

Direct na rust bracht Zian Flemming de hoop in de Nijmeegse harten terug door een strafschop (overtreding Kik Pierie op Anthony Musaba) te benutten, maar de Amsterdammers pakten moeiteloos de draad weer op en brachten de marge door twee goals van de ijzersterke Brian Brobbey op twee.

NEC lag op de rug, maar toonde een ongekende veerkracht. Anthony Musaba (schot na 79 minuten in de verre hoek) en Zian Flemming (drie minuten voor tijd na een assist van de ingevallen Etien Velikonja) zorgden voor de niet meer verwachte 3-3.