Volledig scherm
Bas Kuipers in actie voor ADO Den Haag. © Angelo Blankespoor

NEC heeft clubloze linksback Bas Kuipers op proef

NIJMEGEN - NEC test deze week linksback Bas Kuipers. De verdediger stapte afgelopen winter over van ADO Den Haag naar het Roemeense FC Viitorul. Daar is zijn contract echter ontbonden waardoor de 24-jarige Nederlander clubloos is.

Kuipers, die 83 wedstrijden in de eredivisie achter zijn naam heeft, krijgt drie of vier dagen de tijd zich te bewijzen bij de eerstedivisionist. Die start vrijdag met een thuiswedstrijd tegen FC Eindhoven aan de competitie.

Proefspelers

De Amsterdammer speelde in de jeugd van Ajax. Naast ADO en Viitorul kwam hij uit voor Jong Ajax en Excelsior. Kuipers is de tweede linksback die deze zomer op proef is bij de Nijmegenaren. De clubloze Duitser Axel Borgmann (25), die vorig seizoen onder contract stond bij eredivisionist VVV, werd eerder afgetest.

Bij NEC loopt nog een tweede proefspeler: Erolind Krasniqi traint deze week mee. De clubloze Kosovaar doorliep de jeugdopleiding van het Duitse HSV. De aanvallende middenvelder (19) schopte het echter niet tot de hoofdmacht van de club die uitkomt in de Tweede Bundesliga.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.