Volledig scherm
PREMIUM
Sven Braken wordt gelinkt aan het Mexicaanse Querétaro. © Broer van den Boom

NEC heeft een te grote broek aan

ANALYSENIJMEGEN - De spagaat waarin NEC verkeert, begint langzaam pijn aan de liezen te doen. Met een selectie van 25 man hebben de trainers François Gesthuizen, Adrie Bogers en Rogier Meijer alle mogelijkheden om een meer dan fatsoenlijke voorbereiding te draaien, maar tegelijkertijd is daar het besef dat de club zich deze luxe niet kan permitteren. 

Gaat NEC op deze voet door in de eerste divisie, dan lijden de Nijmegenaren elk seizoen 3 miljoen euro verlies, rekende Wilco van Schaik al uit. Om sowieso een licentie te bemachtigen, moet er voor 31 augustus 1 miljoen bezuinigd worden.

,,Deze selectie is te breed en te duur’’, klonk de algemeen directeur aan het eind van de zomervakantie stellig.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Gesthuizen mist volwassenheid bij NEC

    Gesthuizen mist volwassen­heid bij NEC

    ROTTERDAM - Voor de plek op de ranglijst had de deceptie op Woudenstein voor NEC geen gevolgen. De ploeg bleef door de resultaten op de andere velden achtste, maar met die mededeling dat er dus geen man overboord was, hoefde je gisteravond niet aan te komen bij François Gesthuizen. ,,Dat is mij te gemakkelijk’’, zei de trainer met een gezicht dat op onweer stond. ,,Dit was onze laatste kans om in de race voor de tweede periode te blijven. Dan moet je volwassen spelen. Dit soort wedstrijden winnen.’’