Volledig scherm
Atilla Yildirim en Jonathan Okita (rechts). © Pro Shots

NEC heeft interesse in ‘onhaalbare’ Okita

NIJMEGEN - NEC heeft belangstelling voor Jonathan Okita van MVV. De aanvaller (21), die in Maastricht nog een jaar onder contract staat, zou een versterking zijn voor de Nijmeegse voorhoede.

Technisch directeur Remco Oversier van NEC, die nog twee buitenspelers naar Nijmegen wil halen, gaat niet in op namen. Volgens de zaakwaarnemer van Okita, de Belg Jean-Christophe Bury, staat de rechtsbuiten al een jaar op de radar van NEC.

,,Ze hadden al interesse toen hij op proef was bij MVV. Maar hij koos toen voor MVV. Ik denk dat het nu onmogelijk is om naar NEC te gaan. Volgens mij hebben ze het budget niet om de speler te kopen.’’ Bury zegt dat hij op dit moment niet in onderhandeling is met NEC en MVV.

MVV-directeur Paul Penders liet eerder aan De Limburger weten dat Okita, die de Duitse en Franse nationaliteit heeft, alleen voor een ‘reuzenbod’ weg mag. Ook ziet Penders niets in een overgang naar een andere club uit de eerste divisie. ,,We zijn niet achterlijk. We gaan niet onze concurrentie sterker maken.’’

Okita, die ook in de spits uit de voeten kan, scoorde afgelopen seizoen 18 keer voor eerstedivisionist MVV in 36 duels. Eén van die doelpunten maakte hij tegen NEC.

De afgelopen weken botste Okita met de trainersstaf. De clubtopscorer van afgelopen seizoen, die een vertrekwens heeft, was ongemotiveerd en kon het niet opbrengen om te spelen voor MVV. Daarop mocht hij niet meer met de hoofdmacht van MVV meetrainen.

Volledig scherm
NEC-doelman Joris Delle baalt, terwijl MVV’er Jonathan Okita zijn doelpunt viert. MVV versloeg NEC afgelopen seizoen met 4-1 in Maastricht. © Paul Roling
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.