Volledig scherm
Foto ter illustratie. © RGB Stock

NEC heeft jeugdproduct van Schalke 04 op proef

NIJMEGEN - NEC heeft tot en met zaterdag de beschikking over Axel Borgmann. De 25-jarige Duitse linksback krijgt bij de Nijmeegse eerstedivisionist een kans om een contract af te dwingen.

Borgmann heeft momenteel geen club. Hij stond afgelopen seizoen onder contract bij VVV-Venlo. Saillant: in Limburg gold hij een jaar geleden als de vervanger van Leroy Labylle die was vertrokken, bij NEC is eenzelfde patroon weer mogelijk. Het contract van Labylle werd maandag ontbonden.

De vleugelverdediger 

Borgmann is een jeugdproduct van Schalke 04. De vleugelverdediger, eerder ook speler van MSV Duisburg, voetbalde tot de zomer van 2015 in Gelsenkirchen. Daarna kwam hij drie jaar uit voor FC Vaduz uit Liechtenstein. Met de club uit de dwergstaat speelde hij onder meer kwalificatiewedstrijden voor de Europa League.

Bij VVV kwam de linkspoot uit Mülheim an der Ruhr afgelopen seizoen tot 371 speelminuten in de eredivisie.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Gesthuizen mist volwassenheid bij NEC

    Gesthuizen mist volwassen­heid bij NEC

    ROTTERDAM - Voor de plek op de ranglijst had de deceptie op Woudenstein voor NEC geen gevolgen. De ploeg bleef door de resultaten op de andere velden achtste, maar met die mededeling dat er dus geen man overboord was, hoefde je gisteravond niet aan te komen bij François Gesthuizen. ,,Dat is mij te gemakkelijk’’, zei de trainer met een gezicht dat op onweer stond. ,,Dit was onze laatste kans om in de race voor de tweede periode te blijven. Dan moet je volwassen spelen. Dit soort wedstrijden winnen.’’