Volledig scherm
NEC-speler Guus Joppen (links) in duel met Jong PSV'er Armando Obispo. © Thomas Bakker

NEC heeft minste verliespunten tegen beloftenteams

NIJMEGEN - Van de clubs die strijden om directe promotie in de eerste divisie, heeft NEC het minste verliespunten opgelopen tegen de vier beloftenteams. 

De titelfavoriet, die deze donderdagavond tegen Jong PSV speelt in de eigen Goffert, won thuis van Jong Ajax en Jong FC Utrecht. 

Uit tegen Jong AZ ging NEC ook met drie punten aan de haal. Alleen eind september in de uitwedstrijd tegen Jong PSV morsten de Nijmegenaren punten: 3-3. NEC staat tweede op twee punten van Jong Ajax, dat niet mag promoveren.

Concurrentie

Concurrent Fortuna Sittard, derde op vier punten van de Amsterdammers, speelde vijf keer tegen beloftenteams. De Limburgers lieten in Amsterdam drie punten liggen. Fortuna won thuis wel van Jong Ajax, net als de duels tegen Jong PSV, Jong Utrecht en Jong AZ. Fortuna speelt maandag thuis tegen Jong AZ.

SC Telstar, op doelsaldo vijfde achter Jong PSV op acht punten van de koploper, verloor in vijf wedstrijden zeven punten tegen beloftenteams. Telstar verloor van Jong PSV en speelde gelijk tegen Jong AZ en Jong Ajax. Van Jong AZ en Jong Utrecht werd gewonnen. Overigens speelt Telstar vrijdag thuis tegen Jong Ajax.

FC Emmen, nummer zes op tien punten, verloor van Jong AZ en speelde gelijk tegen Jong Ajax. Van de beloften van PSV en Utrecht werd wel gewonnen. Almere City FC, zevende op twaalf punten, verloor van Jong PSV en Jong Ajax en won van Jong Utrecht en Jong AZ. De Graafschap, achtste op dertien punten, verspeelde vijf punten tegen Jong PSV. Van de beloften van AZ, Ajax en Utrecht (twee keer) werd gewonnen.

NEC: twee verliespunten tegen beloftenteams in vier wedstrijden.

Fortuna Sittard: drie verliespunten tegen beloftenteams in vijf wedstrijden.

SC Telstar: zeven verliespunten tegen beloftenteams in vijf wedstrijden.

FC Emmen: vijf verliespunten tegen beloftenteams in vier wedstrijden.

Almere City FC: zes verliespunten tegen beloftenteams in vier wedstrijden.

De Graafschap: vijf verliespunten tegen beloftenteams in zes wedstrijden. 

}xml:space="preserve">
Download De Gelderlander nieuwsapp!Klik hier voor iOS of hier voor Android!
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.