NEC heeft nieuwe linksback binnen: Leroy Labylle

videoNIJMEGEN - NEC neemt Leroy Labylle (27) over van VVV. De Belgische linksback, die in Nederland ook voor MVV en PEC Zwolle uitkwam, tekent bij de eerstedivisionist een contract voor drie jaar.

Labylle, die werd gepresenteerd bij Chocola Belga in het centrum van Nijmegen, lijkt verzekerd van een basisplaats. Hij is de enige linkerverdediger in de selectie van NEC.

De verdediger had in Venlo nog een contract voor een jaar. De hoogte van de transfersom die NEC voor hem heeft betaald is niet bekend gemaakt. Labylle: ,,Bij VVV was ik kansloos op een basisplaats. NEC heeft een goede staf, een mooi stadion en goede supporters. Ik heb met de trainer gesproken over hoe hij wil spelen. Heel interessant. Ik wil hier weer plezier in voetbal hebben.’’

Kampioen

Volledig scherm
Leroy Labylle. © pro shots

Afgelopen seizoen speelde hij 21 duels in de eredivisie voor VVV, vaak als invaller. Daarvoor speelde hij in tweeënhalf seizoenen 59 wedstrijden in de eerste divisie voor MVV. Hij lag lang uit de roulatie door een scheenbreuk.


De voormalig jeugdinternational komt uit de jeugdopleiding van KRC Genk, waarmee hij in 2011 Belgisch kampioen werd. De linksback mocht dat seizoen vijf keer invallen.

Nummer negen

Labylle is de negende aanwinst van NEC. Eerder legde de eerstedivisionist Gino Coutinho, Anass Achahbar (huur), Josef Kvida, Randy Wolters, Terry Lartey Sanniez, Tom Overtoom, Paolo Sabak en Joey van den Berg vast.

Volledig scherm
De presentatie van Leroy Labylle. © DG
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.