Volledig scherm
PREMIUM
NEC-spits Ferdy Druijf in duel met Maarten Peijnenburg van FC Dordrecht. © BSR Agency

NEC heeft tegen Sparta spitsenprobleem door interlands

NIJMEGEN - De wedstrijd Sparta-NEC zondag tijdens de interlandperiode heeft op voorhand al flink wat commotie opgeleverd. De Rotterdammers overwogen zelfs naar de rechter te stappen omdat ze zes spelers missen. 

NEC en Sparta staan zondag gemankeerd aan de aftrap op Het Kasteel in Rotterdam. De Gelderse club heeft een spitsenprobleem doordat Ferdy Duijf (Oranje Onder 20) en Ole Romeny (Oranje Onder 19) ontbreken. De Spartanen hebben grotere zorgen. De eerstedivisionist mist zes selectiespelers vanwege interlandvoetbal, onder wie basisspelers Lars Veldwijk, Abdou Harroui en Deroy Duarte en oud-NEC’er Gregor Breinburg.

Sparta overwoog zelfs een gang naar de rechter om het duel te laten verplaatsen, nadat de KNVB een verzoek daartoe vanuit Rotterdam naast zich neerlegde. De degradant zag daar echter vanaf nadat juridisch advies was ingewonnen. Zowel NEC, waar ook Bart van Rooij (Oranje Onder 18) afwezig is, als Sparta ageren al langer tegen het inplannen van speelrondes in de eerste divisie tijdens interlandperiodes.

Quote

Dat we het zo hebben weten om te draaien na de winterstop, geeft enorm veel vertrouwen.

Jack de Gier, Trainer NEC
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. NEC wordt winnende goal door de neus geboord

    NEC wordt winnende goal door de neus geboord

    NIJMEGEN - NEC werd vrijdagavond bestolen tegen MVV. In Maastricht hielden de Limburgers de Nijmeegse eerstedivisionist op 0-0, maar dan alleen omdat een glaszuiver doelpunt van Zian Flemming door Edwin de Graaf werd genegeerd. Flemming schoot vier minuten voor tijd tegen de onderkant van de lat, waarna de bal vanachter de doellijn terug het veld in stuiterde. ‘Geen goal’ gaf de scheidsrechter zwaaiend aan. De beelden bewezen later het ongelijk van De Graaf.