Volledig scherm
Ole Romeny (rechts) snel tegen Jong PSV langs Baggio Wallenburg. © BSR Agency

NEC houdt dezelfde basis tegen Jong AZ

NIJMEGEN - NEC start maandagavond in Wijdewormer tegen Jong AZ met dezelfde elf als vrijdag in De Goffert tegen Jong PSV (1-0).  De selectie is fit op de geblesseerde doelman Norbert Alblas na en François Gesthuizen ziet, na overleg met de andere trainers Rogier Meijer en Adrie Bogers ziet, geen reden om het elftal te wijzigen. 

Vrijdag had de technische staf het elftal nog op enkele plaatsen gewijzigd door Rens van Eijden, Jellert van Landschoot en Ole Romeny in de basis te laten starten. Daarnaast schoof Zian Flemming ook nog eens door naar de spitspositie en verhuisde Jonathan Okita voorin van links naar rechts. ,,Om drie dagen later weer te gaan schuiven in het elftal is niet verstandig. Dan wordt het alleen maar onrustig’’, zegt Gesthuizen.

Ole Romeny start daarom voorin weer vanaf links. De 19-jarige aanvaller dook tegen Jong PSV ook vaak op in de spits. ,,Omdat Zian ook graag zwerft. Daar wordt het alleen maar dynamisch van’’, zegt Romeny. Hij beseft dat NEC in de strijd om de tweede periode goede zaken kan doen door opnieuw drie punten te pakken tegen een belofteteam. ,,Alleen dat complex daar. Als je het veld opkomt, voelt het alsof je aan een jeugdwedstrijd gaat beginnen. Paar honderd toeschouwers, geen sfeer. Maar er moet gewonnen worden. En dat gaan we doen ook.’’  

Opstelling NEC: Branderhorst; Van Rooij, Van Eijden, Kvida, Kuipers; Van de Looi, Van Landschoot, Dijkstra; Okita, Flemming, Romeny.