Broer van den Boom
Jonathan Okita tijdens de voorbereiding voor NEC in actie tegen Overasseltse Boys.
Volledig scherm
Broer van den Boom Jonathan Okita tijdens de voorbereiding voor NEC in actie tegen Overasseltse Boys. © Broer van den Boom

NEC houdt rekening met vertrek van Okita

NIJMEGEN - Jonathan Okita kan weer spelen na zijn lichte liesblessure, maar de trainers van NEC houden de 23-jarige aanvaller vrijdagavond voorlopig op de bank in de uitwedstrijd tegen Roda JC. Op de linkerflank krijgt Randy Wolters na zijn sterke zestig minuten tegen Jong Ajax (3-3) de voorkeur. Wolters stond op De Toekomst met twee afgemeten voorzetten aan de basis bij de doelpunten van Sven Braken en Anthony Musaba.

Zeker drie clubs uit België en Duitsland zouden belangstelling hebben voor Okita, die zich donderdag na de laatste training wijselijk op de vlakte hield. Hij laat alles over aan zijn zaakwaarnemer. François Gesthuizen houdt de komende weken serieus rekening met een vertrek van zijn aanvaller. ,,Soms komen er aanbiedingen binnen die die club niet kan weigeren’’, zei de trainer van NEC. Ondertussen houden scouts en de technische staf van NEC ogen en oren wijd open. ,,,We zijn nog steeds op zoek naar een ‘nummer 10' die ook doelpunten maakt, dat is geen geheim meer.’’

Plastic ondergrond

Omdat Roda JC de thuiswedstrijden op kunstgras speelt, week NEC deze week ook uit naar de plastic ondergrond van veld 3 op De Eendracht. Daar was het druk. Alleen de revaliderende doelman Norbert Alblas ontbrak, maar Rens van Eijden trainde voluit mee. De beoogde aanvoerder zit vrijdagavond nog niet bij de selectie. ,,Daarvoor is het nog te vroeg’’, zei de Brabander die vorig seizoen een liesoperatie onderging. Misschien komt de centrale verdediger volgende week bij Jong NEC in actie.

Vermoedelijke opstelling NEC: Branderhorst; Sanniez, Odenthal, Kvida, Kuipers; Van de Looi, Dijkstra, Van Landschoot; Musaba, Braken, Wolters.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Volgende Van Beukering-generatie (Joey,18) dient zich aan onder vleugels van oom Jhon
    PREMIUM

    Volgende Van Beukering-generatie (Joey,18) dient zich aan onder vleugels van oom Jhon

    De Arnhemse voetbalwereld kan zich opmaken voor de entree van de volgende Van Beukering. Vier jaar na de laatste wedstrijden van oud-prof Jhon van Beukering als voetballer voor vijfdeklasser SC Veluwezoom, dient de volgende generatie zich aan in Velp. Neefje Joey (18) komt over van hoofdklasser Silvolde naar de club waar Jhon tegenwoordig trainer is. Veluwezoom kreeg deze week te horen dat de club komend seizoen vierdeklasser is.