Volledig scherm
Zian Flemming in actie namens PEC Zwolle. © BSR Agency / Soccrates

NEC huurt middenvelder Zian Flemming van PEC Zwolle

NIJMEGEN - NEC heeft de beoogde ‘nummer 10' binnen. De Nijmeegse eerstedivisionist huurt Zian Flemming tot het eind van dit seizoen van PEC Zwolle. 

De 21-jarige middenvelder speelt de rest van het seizoen voor NEC. De Amsterdammer maakte 10 augustus vorig jaar tegen Heerenveen zijn debuut voor PEC Zwolle, maar kon achtereenvolgens bij de trainers John van ’t Schip, Jaap Stam en bij de huidige coach John Stegeman, geen aanspraak op een basisplaats maken.

Flemming werd vorig jaar door PEC Zwolle overgenomen van Ajax, waar hij de jeugdopleiding doorliep. De  middenvelder kan ook in de punt van de aanval uit de voeten. Voor die positie heeft NEC tevens het oog laten vallen op Etien Velikonja. De 30-jarige spits uit Slovenië kwam twee seizoenen geleden nog uit voor Willem II, waar hij vooral geblesseerd was. Na dat jaar in Tilburg keerde Velikonja terug naar ND Gorica, zijn oude club in Slovenië. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.