Volledig scherm
Ole Romeny van NEC wordt van de bal gezet door Rico Zeegers van Jong PSV. © BSR Agency

NEC imponeert niet, maar wint wel van Jong PSV

NIJMEGEN - NEC won gisteren met 1-0 van Jong PSV en daarmee is alles eigenlijk gezegd. De nummer 19 van de eerste divisie is dit seizoen voor bijna elke ploeg een gemakkelijk slachtoffer, maar bleef vrijdagavond in De Goffert lang overeind. 

Dat hadden de Eindhovenaren vooral te danken aan een pover NEC, dat eerst voorzichtig voor de dag kwam en tegen het eind van de eerste helft pas de eerste kansen kreeg.

Jonathan Okita, Josef Kvida (met kopballen) en Ole Romeny verschenen gevaarlijk voor Mike van de Meulenhof, maar de doelman van Jong PSV bleef telkens knap overeind.

Tactische wissel

Al snel in het begin van de tweede helft werd de teleurstellend spelende Tom van de Looi naar de kant gehaald voor Etien Velikonja. Zian Flemming zakte terug naar het middenveld, waardoor de Sloveense aanvaller zijn vertrouwde positie in de spits weer innam. Die wissel had al snel succes. Jonatha Okita brak door op rechts en legde de bal netjes terug op de inkomende Flemming die beheerst raak schoot.

NEC had daarna genoeg kansen om de zege ruimer te laten uitvallen, maar speelde dermate slordig dat het bij die magere 1-0 bleef. Daar was vooral Mattijs Branderhorst meer dan gelukkig mee. In de tiende wedstrijd van dit seizoen hield de doelman voor het eerst de ‘nul’. Dat was ook een lichtpuntje van de wedstrijd.